По-русски   Suomeksi

Gloria Star 2013
Unelma antaa siivet!
Gloria Star 2013

LENTOON...

“Unelma antaa siivet -projektin puitteissa 29. toukokuuta kulttuuriareena Gloriassa järjestettiin jo toista kertaa pidettävänkansainvälisenGloria Star 2013 -kykyjenetsintäkilpailun gaalakonsertti. Järjestäjinä toimivat kansainvälinen nuorisoaloitteiden tukiyhdistys Logrus ja perheille suunnattu musiikki- ja taidekeskus FAMILYLANDIA. Festivaalikilpailu kesti kuukauden, ja sen avajaiset pidettiin 29. toukokuuta Venäjän tiede- ja kulttuurikeskuksessa. Samalla vietettiin myös ensimmäinen kilpailupäivä. Toinen kilpailupäivä ja taidetyöpajat osallistujille järjestettiin 15. ja 16. toukokuuta kulttuurikeskus Caisassa.

Festivaalin puitteissa Logruksen teatteriryhmä tuotti kaksi teatteriesitystä: Tennessee Williamsin näytelmään pohjautuvan Syötäväksi kelpaamattoman illallisennuorten toimintakeskus Hapessa ja Jean Anouilh’n näytelmään perustuvan Antigonen. Edellä mainitun esityksen ensi-ilta oli Gloriassa 28. toukokuuta.

Gloria Star 2013 -festivaalikilpailun gaalakonsertissa osallistujia tervehtivät niin Opetus- ja kulttuuriministeriön nuorisoyksikön johtaja Georg Henrik Wrede kuin Barentsin alueen nuorisoneuvoston edustaja, Barentsin ekologisen elokuvafestivaalin ja kansainvälisen Solveig-nuorisokerhon johtaja Anna Rybalova.

Juontajina olivat NatalijaKuvšinova,VjatšeslavŠappo ja Anton Sobolev.

Palkintoja jaettiin kolmen kategorian mukaan: laulu, tanssi ja soitinmusiikin esittäminen. Jaossa huomioitiin myös kolmen eri ikäryhmän erottelu.

Festivaalin erikoispalkinnon sai Jekaterina Antipova parhaasta laulusta.

Konsertin loppupuheen piti kulttuuriareena Glorian toiminnanjohtaja Pekka Mönttinen, joka toivotti kaikille osallistujille hyvää kulttuuriministeri Paavo Arhinmäen puolesta ja samalla kutsui kaikki Gloria Star 2014 -kilpailuun”.

Spektr-lehti